Kontaktirajte nas / Pitanja i odgovori u vezi ugradnje i funkcionisanja sistema za centralno usisavanje

 

Pitanja i odgovori u vezi ugradnje i funkcionisanja sistema za centralno usisavanje

 1. Da li usisni sistem BEAM može da se ugradi u moj sadašnji stan ili kuću?

  Da! Praktično u bilo koji stanbeni prostor, od nove do stare gradnje, može se ugraditi BEAM centralni usisivač za samo nekoliko sati bez nereda i oštećenja zidova od strane naših profesionalnih instalatera. Za dodatne detalje obratite se svom prodavcu.

 2. Mogu li koristiti svoj centralni usisni sistem za čišćenje podova od tvrdog drveta, vinila ili keramičkih pločica?

  Da! Koristite priključne alate ili instalirajte jednu od naših najpopularnijih opcija: VacPan ™ adapter. Idealan je za uklanjanje ostataka iz kuhinje ili kupatila. Jednostavno pogurajte smeće prema kuhinjskom automatskom adapteru, dodirnite prekidač i koristite snagu vašeg Beam vakum sistema da biste je odmah uklonili. Nema više prljavštine ili saginjanja, kako bi se pokupili ostaci.

 3. Kako se održavaju BEAM centralni usisivači?

  Centralni usisni sistemi BEAM su praktično bez održavanja. Nikada nije potrebno podmazivanje ili čišćenje.BEAM uredjaji za centralno usisavanje imaju ekskluzivan samočisteći filter dizajniran od proizvođača GORE-TEKS® tkanine, što je pet puta jače od drugih vodećih filtracijskih uredjaja. Filter ima teg u sebi, otresa prljavštinu i štiti motor, tako da centralni usisivač BEAM radi svaki put istom snagom. Zbog toga što je filter trajan, nema potrebe da se menja. Samo posudu za prljavštinu praznite dva do tri puta godišnje.

 4. Kako funkcioniše BEAM centralni usisni sistem?

  Za lakše čišćenje, bolji kvalitet vazduha i manje buke, BEAM agregat se obično nalazi u podrumu ili garaži, i povezan je sa utičnicama u čitavoj kući putem usisne cevi. Priključite crevo u utičnicu i uključite sistem pomoću prekidača na držaču creva. Čestice prljavštine se potpuno uklanjaju sa svih površina i sakupljaju se u posudi.

 5. Kako centralni sistem za usisavanje BEAM poboljšava kvalitet vazduha u zatvorenom?

  Ispitivanje Centralnog usisnog sistema BEAM je urađeno na Univerzitetu Kalifornija u Davisu, pokazalo je smanjenje alergijskih simptoma za čak 61%. pri korišćenju BEAM sistema. Sistem BEAM je efikasniji u uklanjanju prljavštine i alergena jer ima veći,i snažniji motor od klasičnih sistema usisavanja. Za razliku od konvencionalnih usisivača, koji čine da prašina cirkuliše kroz prostor, BEAM centralni usisni sistem, uklanja 100% prljavštine, prašine, polena, i drugih alergena i prenosi ih iz životnog prostora u posudu, a sitnu mikro prašinu u atmosferu, čime se znatno poboljšava kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru.

 6. Kako da se izaberu priključci za usisavanje?

  U većini domaćinstava, dovoljno je nekoliko priključaka, kako bi stigli do svake prostorije sa crevom i priključkom. Svaka strateški ugrađena zidna utičnica, vam omogućava da usisavate, otprilike 700 do 800 kvadratnih metara. Uređaj ima dodatni priključak za usisavanje prostorije, gde je uređaj ugrađen.

 7. Koliko košta BEAM centralni vakum sistem?

  Jedan sistem za centralno usisavanje BEAM košta mnogo manje nego što se očekuje. Prosečni troškovi instaliranja kompletnog sistema, u novim ili postojećim stanbenim prostorima, se kreće od oko 1000 eur-a. I doprinosi uvećanju vrednosti vaše nekretnine. Obratite se distributeru za slobodnu procenu cene koštanja sistema BEAM u vašem domu.

 8. Da li je usisno crevo jednostavno koristiti?

  BEAM kompleti za čišćenje i creva su izuzetno lagani i projektovani su za čišćenje životnog prostora od poda do plafona. Za razliku od kratkih, tankih creva na prenosivim usisivačima, Cevi za usisavanje napravljene su tako da mogu da izdrže svakodnevno uvrtanje, okretanje i krivljenje.

 9. Da li je usisna snaga svuda jednaka?

  Da! Pravilno instaliran BEAM sistem nudi iste performanse čišćenja na svakom priključku, bez obzira na rastojanje od centralnog usisivača i ne gubi snagu usisavanja tokom korišćenja.

 10. Koji su priključci i pribor za čišćenje dostupni?

  BEAM nudi kompletan pribor i sve potrebne priključke za sve vaše potrebe prilikom češćenja, od čistača ventilatora do plafona, pa sve do mini aparata za čišćenje računara i tastature. Čak i kućne četke koje se vezuju za vaše BEAM usisno crevo. Više informacija o priključcima i priboru možete pronaći ovde ili kod vašeg distributera.

 11. Gde mogu da nadjem najbližeg prodavca BEAM centralnog usisivača?

  То је lako. Na našem web sajtu su sve potrebne informacije i kontakti.

 12. Моgu li se zameniti slomljena vrata utičnice?

  1 Ovlašćeni distributer BEAM sistema može izvršiti zamenu
  2 Kada su slomljena vrata utičnice, potrebno je zameniti čitavu pločicu. Standardnu, tipsku utičnicu, možete sami zameniti, dok električnu ploču sa direktnim povezivanjem na struju mora da zameni ovlašćeni distributer BEAM-a.

 13. Može li se popraviti oštećeno usisno crevo?

  Ako je oštećen prekidač na crevu ili drška creva, ovlašćeni distributer BEAM-a može popraviti crevo (аkо su rezervni delovi i dalje dostupni za taj model). Međutim, ukoliko je u usisnoj cevi prekinut kabel, ne može biti popravljeno, te je zbog optimalnih performansi usisavanja potrebno da se zameni sa novim.

 14. Каkо i kаdа promeniti remen / kаdа promeniti četkice u samoj usisnoj mašini?

  Remen na motoru treba zameniti, kada primetite da na vašem tepihu ostaju sitni, mali ostaci prljavštine, labave niti ili sitni ostaci papira.Najbolje je da to učini ovlašćeni serviser. Isto tako i četkice na motoru menja vaš ovlašćeni distributer nakon 5000 radnih sati.

 15. Kada se oseti miris iz usisnih cevi, šta mogu učiniti i šta ga prouzrokuje?

  Postoje slučajevi, kada sistemske usisne cevi mogu emitovati neugodne mirise.To se dešava zbog vlage u cevima, kućnih ljubimaca i sl. Postoji proizvod, koji možete kupiti, kako biste osvežili cevi tzv. TORNADO maramice. Ove vlažne maramice se mogu usisati kroz cevi i one će pokupiti sitne ostatke i ukloniti neugodne mirise.

 16. Zašto sistem neće da prestane da radi? Uverite se, prvo da se uredjaj nalazi u AUTO režimu i da u utičnicu nije priključeno crevo.
  Isključite struju na bočnoj strani jedinice. Ako usisivač i dalje radi, relej na ploči je neispravan i mora biti zamenjena čitava ploča. Ako se uredjaj isključi, negde postoji kratak spoj u sistemu, tako da o tome treba obavestiti distributera BEAM-a, koji će poslati instalatera da to isprati.

 17. Šta ako se sistem zapuši?

  Pratite sledeća uputstva u slučaju zapušenog sistema:
  Ispraznite kantu za prljavštinu.
  Koristite ručni prekidač sa strane vašeg centralnog usisivača usisne, da biste pokrenuli uređaj.
  Ukoliko je i dalje sistem zagušen, pozovite vašeg distributera BEAM-a.